Klass 6 i Rots Skola vann tävlingen Skogens Mästare

Regionfinalen i Skogens Mästare hölls i Hofors på torsdagen och i den spännande finalen var det eleverna från Rots skola som tog hem segern.

Fyra barn som visar upp presentkort och pokal de vunnit i en tävling

Laget som tog hem segern till klass 6 i Rots skola. Ovan från vänster Isak Wallin och Max Nyström, nedan från vänster Elvira Hedén och Minde Sjur Graf.

Tillsammans med sin lärare Jonas Eriksson åkte fyra elever till Hofors för att representera sin klass i Skogens Mästare. Rots skola var enda laget från Dalarna, övriga tre finallag kom från Hälsingland

. Tävlingen arrangerades av Skogen i skolan och Skogsstyrelsen i Dalarna och Gävleborg och finalen hölls i 2047 Science Centers fina lokaler i Hofors.

Förmiddagen ägnades åt teoretiska prov med frågor som exempelvis handlade om biologisk mångfald, skogen och klimatet. På eftermiddagen fick eleverna göra praktiska prov i tävlingsform.

Max Nyström var en av de tävlande eleverna och han säger så här:

Jag tyckte att det var en superkul upplevelse att få vara med på den här dagen. Mest spännande var prisutdelningen eftersom de började räkna upp lagen bakifrån, alltså laget som kom fyra först. När andrapristagarna inte var vi förstod vi att vi vunnit.

Minde Sjur Graf och Elvira Hedén håller med om att det var en rolig dag och både två tyckte att den teoretiska delen gick bäst.

Ja, vi har förberett oss väl inför den här tävlingen genom att lära in fakta från de lektioner som finns på Skogen i skolans webb.

Första priset i tävlingen är 10 000 kronor samt en fin silverpokal. På frågan vad klassen ska använda pengarna till svarar eleverna:

”Pengarna kommer att gå till vår skolresa som vi ska göra i slutet av sexan.

Förutom Max, Elvira och Minde ingick även Isak Wallin i laget.

Här kan du läsa mer om Skogen i skolan Länk till annan webbplats. och 2047 Science Center i Hofors Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 12 november 2021