Härlig cykeltur i höstsolen för Ulf

Nu kan de boende på Furuvägen, Tallbacken och på gruppboendena ta sig en cykeltur. Det med hjälp av en praktisk parcykel utrustad med elmotor, en så kallad side by side-cykel.

En boende på ett äldreboende sitter på en parcykel tillsammans med en personal. De är ute och cyklar i höstsolen.

Ulf Arebratt och Anna-Lena Karlsson ute på cykeltur i höstsolen.

För att ge äldre och funktionshindrade möjlighet att vistas utomhus i friska luften har en parcykel köpts in. Den har redan blivit populär och uppskattas mycket av de äldre, bland annat på Furuvägen och Tallbacken.

Anna-Lena Karlsson som är enhetschef på Furuvägens demensboende gläds med de boende:

Det här är ett fantastiskt sätt för våra boende att komma ut och få frisk luft, kunna njuta av fågelsång och känna dofter samtidigt som de aktiveras och får träning.

Passageraren har ett bekvämt säte och trampar med, men det är personalen i sätet bredvid som bestämmer farten och styr. Cykeln är utrustad med säkerhetsbälte och cykelhjälm är en självklarhet. I uppförsbackarna hjälper elmotorn till och det är bra eftersom både Tallbacken och Furuvägen ligger lite på höjderna ovanför själva centrum.

Idag är det Ulf Arebratt som tar sig en cykeltur tillsammans med Anna-Lena Karlsson. De är på väg till livsmedelsbutiken för att köpa en räksmörgås. Ekipaget drar blickarna till sig och det är många som tittar lite extra på den fina och speciella cykeln.

På frågan om det är skönt att komma ut på en cykeltur i den varma höstsolen svarar Ulf ett bestämt:

JA-A!

Senast uppdaterad: 7 oktober 2021