Inställd festival – allas ansvar att hålla smittan nere

Årets inställda Musik- och motorfestival kräver ändå en viss förberedelse av Älvdalens kommun. Viktigast är att alla måste hjälpas åt att förhindra att pandemin tar ny fart.

Älvdalens kommun har hittills varit förskonad från större virusutbrott av covid-19. För att det ska fortsätta så måste vi alla hjälpas åt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– Det är inte läge att slappna av nu, helst inte med tanke på hur ansträngt läget är på Mora lasarett när det gäller sjukvårdspersonal och vårdplatser, säger Elisabeth Fransson, tillförordnad kommunchef.

Trots att festivalen i Älvdalen är inställd vecka 32 har kommunen en viss beredskap när det gäller bland annat renhållning och sanitet.

– Vi på kommunen har hållit oss informerade om läget i Rättvik under vecka 31 – hur det var där under deras inställda festivalvecka. Vi har dragit lärdomar därifrån och även från förra året, säger Elisabeth Fransson.

Polisen kommer att finnas på plats och kommunen har ett nära samarbete med dem, men det är allas ansvar att se till att smittan inte tar fart igen.

Tack för att du tar ditt ansvar:

  • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant eller använd handsprit.
  • Undvik trängsel och håll avstånd.
  • Samlas inte många på samma plats och särskilt om det innebär att du träffar personer som du vanligtvis inte umgås med.
  • Risken att smittas eller sprida smitta är lägre om du är vaccinerad, men den är inte noll.

    Fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Senast uppdaterad: 12 augusti 2021