Dra åt skogen – en uppmaning från Älvdalens kommun

För att locka människor att flytta till Älvdalens kommun genomförs nu en kampanj med benämningen ”Dra åt skogen”.

Bildkollage

Vi välkomnar fler invånare till vår kommun. Fler nya entreprenörer, fler medarbetare till etablerade företag och kommunen som arbetsgivare och fler familjer. Vi vänder oss till dem som vill byta livsstil, till dem som känner att det är dags att byta ut stress och trängsel mot ett mer harmoniskt liv nära naturen.

Det är med glimten i ögat vi ber folk ”Dra åt skogen”, säger personalchef Maria Lindqvist.

Dra åt skogen-konceptet har använts tidigare i marknadsföring av kommunen och vidareutvecklas nu till att bland annat omfatta en egen webbsida, en annonskampanj på sociala medier och så kallad storytelling, det vill säga kommuninvånare berättar om hur det är att bo och verka i Älvdalens kommun. Det för att inspirera andra att våga ta steget och flytta till landsbygden med alla dess fördelar. Här finns närheten till naturen, här finns lugnet och tryggheten samtidigt som det finns den service och den moderna teknik som efterfrågas.

Vi tror att det är helt rätt i tiden att sjösätta den här kampanjen just nu. Folk har förstått fördelarna med att jobba på distans och det kan de göra med det välutbyggda fibernätet som finns i vår kommun, fortsätter Maria Lindqvist.

Kampanjen löper på under sommaren och hösten och med hjälp av korta, underfundiga filmer, annonser på Facebook och ”Dra åt skogens” webbsida hoppas kommunen på att locka folk att lämna storstadens stressiga miljö och dra åt skogen, till vår natursköna och trivsamma kommun.

Dra åt skogen!

Senast uppdaterad: 18 juni 2021