Musikskolan släpper skivor

Älvdalens Musikskola har under vintern jobbat med skivinspelningar. Igår, på Kulturskolans dag, var det skivsläpp för den första skivan i Tingshusparken.

Skivomslag för Musikskolans CD

Pandemin har gjort att Musikskolans verksamhet har sett mycket annorlunda ut det senaste året. Inga konserter har kunnat genomföras och undervisningen, både enskilt och i orkesterform, har under vissa perioder pausats. Kreativa musiklärare har tillsammans med sina elever diskuterat alternativ för att ha mål att jobba emot. En idé som kom upp var att spela in en skiva.

Inspelningarna som har gjorts räcker nu inte bara till en skiva utan det blir två. Den första CD:n släpptes igår, måndag 17 maj, vid ett mindre arrangemang i Tingshusparken i Älvdalen. Varför man valde datumet den 17 maj är för att just den dagen firas Kulturskolans dag runt om i hela Sverige. På grund av Folkhälsomyndighetens restriktioner kunde dessvärre ingen publik bjudas in. Vid nästa skivsläpp, som planeras i Idre till hösten, hoppas man kunna bjuda in föräldrar, anhöriga och andra.

Skivan representerar allt som Musikskolans verksamhet kan bjuda på, stort som smått, nybörjare och äldre elever, grupper och solister. På skivan finns totalt 19 låtar med allt från klassisk musik till jazz och folkmusik. Sammanlagt 36 elever medverkar, en av dem är 10-åriga Gustav Elmgren som tycker att det är coolt att ha fått vara med på en skivinspelning:

Det var roligt att få vara med på att spela in en CD. Man känner sig som en riktig musikartist.

Musiklärarna Stefan Nykvist och Andreas Bölling är de som har ansvarat för själva inspelningen och skivan finns nu till försäljning via Musikskolan till priset 150 kr.

Susanna Elmgren, funktionschef på Musikskolan, är jublande glad:

Det är underbart att få ta del av våra elevers entusiasm och spelglädje. De har varit fantastiska och tillsammans är vi stolta över resultatet.

Musikskolan vill passa på att rikta ett tack till föreningen Musikskolans KOMPisar och Stiftelsen Solgläntan som har stöttat skivinspelningen finansiellt.

Senast uppdaterad: 18 maj 2021