Lena Willemark fick juryns hederspris i Dalacerlia Music Awards

I onsdags genomfördes Dalecarlia Music Awards för åttonde året i rad. Musikgalan har instiftats för att uppmärksamma och manifestera styrkan och bredden i Dalarnas musikliv.

Lena Willemark vinnare av årets hederspris

Den här gången var galan livestreamad och sändes från Magasinet i Falun tillsammans med liveartister som Sabaton, The Tallest Man On Earth och Amanda Bergman.

Sammanlagt 13 priser delades ut och Miss Li blev kvällens stora vinnare med hela tre priser.

Galans kanske allra finaste pris är juryns hederspris. Priset ska gå till någon, något eller några vars samlade produktion eller gärning haft stor betydelse för musiklivet i Dalarna. I år gick hederspriset till Lena Willemark från Evertsberg i Älvdalen.

Motivering till priset lyder:

Som en av de främsta inom sin genre har hon lyckats nå ut till en bred publik genom sina många år på scenen med övriga eliten inom stilen. Genom att både skapa nytt och ge en renässans till det uråldriga fångar hon, med sin unika och fängslande musikalitet sin publik i såväl fullsatta konserthus som kyrkor och teatrar. Med stämman uppvärmd, målet redo och stråken höjd, tar hon ton och fortsätter bjuda sin publik på sagolika musikstunder.


Senast uppdaterad: 30 mars 2021