Vaccination av vårdpersonal

Vaccinering av vårdpersonalen har nu påbörjats. Idag får omkring 100 vårdanställda, 60 personer i Älvdalen och 40 i Särna och Idre, sin första dos av vaccinet mot covid-19.

En kvinnlig vårdpersonal får sin första vaccinspruta mot covid-19 av vaccinatör.

Agneta Danielsson är en av 100 vårdanställda i kommunen som idag får sin första vaccinspruta mot covid-19.

Noggranna förberedelser har gjorts och idag får många av kommunens vårdpersonal den första vaccindosen. I Älvdalen sker vaccineringen på ett välorganiserat och säkert sätt i en lokal på Tallbackens äldreboende och personalen i norr blir vaccinerade på Särna Vårdcentral.

En av kommunens sjuksköterskor, Yvonne Sjödén, har fått uppdraget som vaccinationssamordnare och hon tillsammans med övriga sjuksköterskor ansvarar för och förbereder injektionerna i samverkan med vårdcentralerna. Ros-Mari Håmås, till vardags äldrepedagog, fungerar som värdinna och lotsar personerna rätt, medan administrationen kring vaccinationerna hanteras av sjuksköterskan Ann Waldfelt.

Två vaccinatörer, Ewa Olsson och Erika Westerling, står beredda och tar emot personer på löpande band. En av de som vaccinerat sig idag är Agneta Danielsson.

Det här är dagen med stort D, säger Agneta. Det har såklart varit lite gruvsamt innan, men nu känns det jättebra.

Maria Särnblad, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen, berättar:

Vi har fler tillfällen inbokade för att vår personal så snabbt som möjligt ska få bli vaccinerade. Det är vår förhoppning att alla som har tackat ja ska ha fått sin andra och sista dos inom en snar framtid.

Senast uppdaterad: 19 februari 2021