Digitala konserter på kommunens äldreboenden

Musikskolans elevverksamhet har pausats, men musiklärarna musicerar vidare. Just nu spelas två konserter in som inom kort ska sändas på TV-kanalen på kommunens äldreboenden.

En flöjtist, en violinist och en pianist spelar ett stycke musik på en scen. De spelas in på en iPad av en man.

Inspelning av ett av många stycken som blir en del av en konsert. Från vänster Susanna Elmgren, Verf Lena Egardt och Faiez Michail. Bakom kameran Andreas Bölling. Övriga lärare som också är med och spelar in konserterna, men som saknas på den här bilden, är Anna Egardt, Stefan Nykvist och Titti Tegnér.

Strax före jul beslutade regeringen om ytterligare skärpta restriktioner på grund av coronapandemin. Till följd av det stod Musikskolan utan elever vid terminsstart. Då kom en idé från Mariana Resar Bogg, chef för Service- och utvecklingsförvaltningen, om att glädja våra äldre på kommunens äldreboenden genom att sända förinspelade konserter via de TV-skärmar som finns på alla boenden.

Musikskolans lärare nappade direkt på idén och under några dagar spelas två drygt halvtimmeslånga konserter in. Musiklärarna bjuder på ett mycket varierat program med musik från 1600-tal och fram till nutid.

Vi försöker tillfredsställa många olika musiksmaker i de här två konserterna, berättar Susanna Elmgren, musikskolechef. Tillsammans har vi lärare en musikalisk bredd som gör att vi kan bjuda på allt från barock till 50-talsrock.

Filmutrustningen har Musikskolan lånat från biblioteket, men inspelningen sköter de på egen hand.

Verksamheten är pausad fram till den 24 januari. Förhoppningen är att Musikskolan därefter åter kan bedriva sin ordinarie verksamhet med elevlektioner, orkesterspel och dans.

Senast uppdaterad: 14 januari 2021