Fortsatta besöksrestriktioner på kommunens boenden

På grund av den ökade smittspridningen i länet kommer vi att fortsätta med våra besöksrestriktioner på våra boenden. Detta enligt rekommendationer från Smittskydd Dalarna.

Äldres hand som håller en käpp

Antalet konstaterade fall av covid-19 har på kort tid fördubblats i Dalarna. Eftersom smittspridningen ökar rekommenderar Smittskydd Dalarna länets särskilda boenden att tills vidare fortsätta som tidigare. Det vill säga att vi fortsätter med besöksrestriktioner på Tallbacken, Furuvägen, Solängsgården och Särna äldreboende.

Vi förstår att man blir besviken och att man längtar efter att träffa varandra som vanligt men med tanke på omständigheterna är detta det enda rätta. Smittskydd Dalarna kommer att ompröva rekommendationerna varje vecka och vi hoppas att vi kan lätta på restriktionerna snart, säger Maria Särnblad som är medicinsk ansvarig sköterska i Älvdalens kommun.

Har du särskilda skäl för besök

Efter bedömning och överenskommelse med enhetschef på respektive boende finns det fortfarande möjlighet att träffas en stund utomhus. Om du har särskilda skäl till ditt besök, kontakta Maria Särnblad, MAS, telefon 0251-314 43.

Regeringen har tidigare beslutat om att det tillfälliga besöksförbudet på landets äldreboenden kan upphävas från 1 oktober. Bakgrunden till Regeringens beslut är att smittspridningen minskar i övriga Sverige och att de särskilda boendena har förbättrat sina arbetssätt och rutiner för att förhindra smittspridning. På grund av den ökade smittspridningen i Dalarna rekommenderar Smittskydd Dalarna starkt länets särskilda boenden att vara fortsatt restriktiva med besök inomhus även efter den 1 oktober.

Andra sätt att hålla kontakten

Även om du just nu inte kan besöka en vän eller anhörig finns det många andra sätt att hålla kontakt. Du kan till exempel alltid ringa, skicka blommor, choklad, brev eller vykort till den du hade tänkt hälsa på.

Skicka videohälsning

Du kan nu även skicka en videohälsning till någon på våra boenden. Du filmar enkelt med din mobilkamera och skickar sedan in filmen till oss. På Träffpunktens webbsida kan du läsa hur du ska göra.

Skajpa

Vill du kunna både se och prata med någon som bor på något av våra boenden? Då kan du göra det via programmet Skype. Biblioteket i Älvdalen lånar ut surfplattor med skypekonton så att de äldre kan skajpa med sina nära och kära.

Senast uppdaterad: 30 september 2020