Tallbackens nya utemiljö invigd

Utemiljön vid Tallbackens äldreboende i Älvdalen har fräschats upp och tillgänglighetsanpassats. Invigningsdagen bjöd på strålande sol och gästerna njöt av höstvärmen, fin sång och musik, gott fika och en trevlig invigningsceremoni.

Utemiljön vid Tallbackens äldreboende i Älvdalen. Invigningsdagen med gäster vid fikabord och fontän i förgrunden.

En förbättring av utemiljön för de boende på Tallbacken. Nu kan även rullstolsburna ta sig runt på området tack vare tillgänglighetsanpassning.

Äldrepedagog Ros-Mari Håmås inledde invigningsceremonin med att hälsa alla välkomna. Ros-Mari är en av initiativtagarna till projektet och som förste man att tala bjöd Ros-Mari upp Thomas Kjellson, VD för Norra Dalarnas Fastighetsbolag.

Thomas berättade hur Ros-Mari hade fått honom att förstå att det var nödvändigt med förändring av utemiljön. Det gick till så att Thomas fick sätta sig i en rullstol och blev uppmanad att försöka ta sig upp till slogboden. Det visade sig vara mycket svårt och Thomas blev på så sätt uppmärksammad om behovet av anpassning för att tillgängliggöra hela området. Thomas passade på tillfället att informera om framtidsplaner med trygghetsboende i nära anslutning till Tallbacken och fler åtgärder för att göra området fint och trivsamt för de boende.

Kommunstyrelsens ordförande Kjell Tenn höll invigningstalet där han bland annat uppmärksammade alla som bidragit till den nya fina uteplatsen.

Scenprogrammet avslutades med högtidlig bandklippning. Kjell Tenn och enhetschef Monica Estenberg höll i det blågula bandet, Ros-Marie Håmås klippte och Bo Lennart Danielsson spelade fanfar på näverlur.

Sång och musik var uppskattade inslag i arrangemanget. Verf Lena Egardt spelade och sjöng på älvdalska. Peter Larsson spelade och sjöng musik från de glada 50- och 60-talen och under det avslutande fikat underhöll Magnus Nykvist.

Senast uppdaterad: 22 september 2020