Simhallen stänger för att undvika smittspridning

Älvdalens simhall stänger tillfälligt för att minska risken för smittspridning. Det efter att personal har bekräftats smittad av covid-19. Simhallen är stängd från idag fredag 4 september och under nästa vecka som är vecka 37.

Entrén vid älvdalens simhall

All berörd personal har fått information. Personalen följer rekommendationerna och är hemma vid minsta symtom. Den drabbade personen har inte arbetat i simhallen under de senaste två veckorna.

Vi vill inte bidra till någon som helst smittspridning och att stänga simhallen är som en extra försiktighetsåtgärd. Det innebär även att alla inbokade aktiviteter under helgen och nästkommande vecka behöver ställas in. De som har inplanerade aktiviteter i simhallen kommer jag att kontakta under dagen, säger Bobby Haapanen som är funktionschef på Älvdalens simhall.

Det är extra viktigt att alla verkligen stannar hemma vid minsta tecken på symtom som hosta, feber, svårt att andas, snuva, nästäppa, halsont, huvudvärk, illamående eller värk i muskler och leder. Man ska också provta sig vid symtom som man haft i minst 24 timmar.

Läs mer om provtagning att lämna prov för covid-19 på region Dalarnas webbsida Länk till annan webbplats.

Boka tid i Region Dalarnas vårdapp Min Vård eller via valfri vårdcentral där lediga tider finns. ​ Länk till annan webbplats.

Nu är det viktigt att fortsätta hjälpa till att minska smittspridningen genom att

  • stanna hemma om du är det minsta sjuk
  • testa dig vid minsta tecken på att du är sjuk
  • ta kloka beslut och undvik platser där du kan bli smittad
  • tvätta händerna ofta
  • visa omtanke och håll avstånd.
Senast uppdaterad: 4 september 2020