Information om coronaviruset
Våra gemensamma ansträngningar gör skillnad men läget är fortfarande allvarligt. Det är viktigt att fortsätt att följa Folkhälsomyndighetens och Region Dalarnas råd och rekommendationer!

Tillbaka till skolan och jobbet? Tänk på det här.

Sommaren lider mot sitt slut och många återvänder nu till sin arbetsplats efter semestern. Barn och ungdomar ska tillbaka till skolan efter ett långt och härligt sommarlov. Det är viktigt att vi hjälps åt att minska smittspridningen av coronaviruset också nu under hösten.

Resenärer på buss

Dags att färdas till skola och jobb igen. Tänk på att följa myndigheternas råd och rekommendationer för att minska smittspridning av covid-19

Nu när många träffas igen efter ett långt uppehåll är det bra att tänka på att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. Vi uppmanas att hålla i och hålla ut och det gör vi väl gärna för att få viruset att försvinna?

  • Undvik därför kramar och annan närkontakt.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Stanna hemma om du är sjuk, även med lätta symtom.

Folkhälsomyndigheten meddelar att deras rekommendationer för resor, kollektivtrafik och distansarbete kvarstår, inte minst för att minska risken för trängsel i kollektivtrafiken när belastningen väntas öka.

Dalatrafik går därför ut med följande uppmaning till oss:

  • Res bara om du måste – undvik resor i rusningstrafik.
  • Ersätt inte kollektivtrafikresor med bil i onödan.
  • Gå eller cykla till skola och jobb om du har möjlighet.

krisinformation.selänk till annan webbplats kan du läsa vad som gäller för inrikesresor och kollektivtrafik.

Senast uppdaterad: 17 augusti 2020