Nu hjälps vi åt

Vecka 32 – en vecka då vi i Älvdalen vanligtvis förbereder oss för festligheter i samband med arrangemanget Musik- och motorfestivalen. Men 2020 är inget vanligt år. Årets festival är inställd på grund av coronapandemin.

Skylt vid sidan av riksväg 70 i Älvdalen med information om inställd Musik- och motorfestival

Årets Musik- och motorfestival är inställd. Välkommen vecka 32 nästa år.

Vi har alla ett ansvar att följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att bidra till att minska smittspridningen i samhället. Det gäller både dig som privatperson och oss som kommun.
Pandemin är inte över ännu.

Älvdalens kommun har hittills varit förskonad från större virusutbrott. Låt oss hjälpas åt att hålla det så:

  • Undvik att skaffa nya vänner den här sommaren.
  • Visa respekt och omtanke för att skydda våra äldre och personer i riskgrupper.
  • Samlas inte många på samma plats och särskilt om det innebär att du träffar personer som du vanligtvis inte umgås med.
  • Om du är det minsta sjuk - stanna hemma!

Då man under de senaste veckorna har sett en ökad smittspridning bland yngre personer är det viktigt att även våra ungdomar tar till sig råden, håller avstånd och håller god handhygien.

Det kommer sannolikt att bli mycket folk i Älvdalen den kommande helgen trots inställt evenemang. Vi på kommunen har hållit oss informerade om läget i Rättvik då Classic Car Week skulle ha arrangerats. Vi har dragit lärdomar av erfarenheterna därifrån och därför har kommunen en viss beredskap när det gäller bland annat renhållning och sanitet. Polisen kommer att finnas på plats och kommunen har ett nära samarbete med dem.

Slutligen – Folkhälsomyndigheten, Polisen, kommunen och övriga myndigheter uppmanar och påminner dig om att visa hänsyn och ta ditt ansvar, nu och framåt. Det är tillsammans vi kan bromsa smittspridningen. Tack för att du håller ut, håller i och håller avstånd!


Senast uppdaterad: 6 augusti 2020