Fortsatt besöksförbud på våra boenden

Kommunen får många frågor om det finns möjlighet att träffa de som bor på våra särskilda boenden. Kan den som testats positivt för antikroppar mot covid-19 besöka sin anhörige? Svaret är nej eftersom besöksförbudet fortfarande gäller.

Äldre man skajpar med nära och kära via dator från sitt boende

Vi förstår att många anhöriga och boende längtar efter att få träffa varandra men för att minska risken för smittspridning har vi fortfarande besöksförbud på våra särskilda boenden; Tallbacken, Furuvägen, Solängsgården och Särna äldreboende.

Besöksförbudet gäller även för den som enligt test har antikroppar mot covid-19 eftersom det fortfarande finns risk att föra med sig virus via till exempel händerna.

Andra sätt att hålla kontakten

Även om du just nu inte kan besöka en vän eller anhörig finns det många andra sätt att hålla kontakt. Du kan till exempel alltid ringa, skicka blommor, choklad, brev eller vykort till den du hade tänkt hälsa på.

Vill du kunna både se och prata med din vän? Då kan du göra det via dataprogrammet Skype. Biblioteket i Älvdalen har lånat ut surfplattor med skypekonton så att de äldre kan skajpa.

Undantag för mycket särskilda skäl

Efter bedömning och överenskommelse med enhetschef på respektive boende kan det finnas möjlighet att träffas en stund utomhus. Om du har mycket särskilda skäl till ditt besök, kontakta enhetschef eller sjuksköterska på enheten. För kontaktuppgifter ringer du då vårt kontaktcenter på telefon 0251-313 00.

Fortsätt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer

För att hjälpa till att förhindra smittspridningen är det viktigt att alla orkar hålla i och hålla ut och respektera besöksförbudet.

Fortsätt också att hålla kontakten med nära och kära och följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer!

Senast uppdaterad: 17 juli 2020