Årets företagare och nyföretagare för 2019 korade

Nu har 2019 års vinnare korats. Det är med stor glädje vi kan annonsera vilka som blivit pristagarna i kategorierna Årets Företagare och Årets Nyföretagare i Älvdalens kommun. En av företagarna har sitt säte i Idre och den andra i Särna.

Årets Företagare Fahri Ceken på Restaurang F & M i Idre och Conny Persson och Jannica Andersson på Byggevallens elservice

Årets Företagare Fahri Ceken på Restaurang F & M i Idre och Årets Nyföretagare Conny Persson och Jannica Andersson på Byggevallens elservice

Det är Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön och Älvdalen som står för Årets Företagare och Älvdalens kommun som står för Årets Nyföretagare.

Årets Företagare är en årlig utmärkelse som Företagarna Särna-Idre-Grövelsjön och Företagarna Älvdalen står för där näringslivskontoret är med i juryn. Kriterierna för Årets Företagare är bland annat att företagaren ska äga och driva företaget, vara en god ledare och förebild, visa på kreativitet och innovation, ha god lönsamhet och tillväxt samt inte ha några betalningsanmärkningar.

Årets Företagare 2019 driver ett antal restauranger i området kring Gördalen, Njupeskär och Idre. Vi vill därför gratulera Fahri Ceken som driver Restaurang F & M i Idre till Årets Företagare! För två år sedan besökte vi Fahri, så passa på att läsa om det företagsbesöket på näringslivsbloggen Länk till annan webbplats.!

Årets Nyföretagare är också en årlig utmärkelse, som Älvdalens kommun i samråd med Företagarföreningarna står för. Kriterierna för Årets Nyföretagare är att företaget ska ha varit igång max 2 år, att företaget inte är inte vilande, att företagaren ska äga eller vara delägare i företaget, att företagaren ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning, att företagaren visar prov på kreativitet och företagsamhet, visat god förmåga att nätverka med andra entreprenörer, inte har betalningsanmärkningar, att verksamheten skall ha visat tillfredsställande ekonomiskt resultat, att företagaren bedöms ha goda entreprenörsegenskaper samt att företagarens affärsidé bedöms som utvecklingsbar.

Årets Nyföretagare startade sin verksamhet 2019 och är verksam inom elbranschen. Företaget har sitt säte i Särna men arbetena utförs i både den egna kommunen, grannkommunerna och grannlänen. Vi vill passa på att gratulera Conny Persson och Jannica Andersson som driver Byggevallens elservice till Årets Nyföretagare 2019 i Älvdalens kommun! Vi besökte Byggevallens el i december och vill uppmuntra er att läsa mer om det besöket på näringslivsbloggen Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad: 24 april 2020