FRG levererar mat till äldre i kommunen

Nu är FRG:s handlingshjälp i gång i kommunen. Äldre personer och personer i riskgrupperna kan få hjälp med utkörning av varor från kommunens livsmedelsbutiker.

Frivilliga resursgruppen arbetar i staben i Särna vid branden på skjutfältet juli 2018

FRG arbetar i staben på Särna brandstation under skogsbranden 2018

Frivilliga resursgruppen stöder och förstärker kommuners krishantering vid samhällsstörningar. När nu äldre personer och personer i andra riskgrupper ska stanna hemma för att undvika att smittas av Covid-19 erbjuds de att få varor hemkörda.

Torsdag den 2 april börjar FRG att köra ut varor från Särnas och Idres livsmedelsbutiker. Från och med nästa vecka (vecka 15) finns erbjudandet även i Älvdalen. Varje tisdag och torsdag kommer FRG att leverera på alla tre orterna.

Förutom livsmedel och andra förnödenheter från butiker finns också möjlighet att få låneböcker från biblioteken levererade. Utkörningen är kostnadsfri.

Pege Andersson, som är beredskaps- och säkerhetssamordnare i kommunen och kommunens kontaktperson för FRG, berättar hur det ska gå till:

Du som vill ha varor levererade ringer och mejlar till butiken och lägger din beställning. Butiken packar dina varor och ringer sedan till FRG som levererar enligt överenskommelse.

Hjälp med att handla

Flera livsmedelsbutiker i Idre, Särna och Älvdalen är med i handlingshjälpen. Här är butikernas telefonnummer respektive mejladresser dit du kan ringa eller mejla och beställa.

Butiker i Idre

Butik i Särna

Butiker i Älvdalen

Hjälp med att hämta medicin? Så gör du

Om någon behöver hjälp med att hämta ut receptbelagda läkemedel på apotek finns information om vad som krävs för det och hur du gör på eHälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

Ring apotekets kundtjänst

Du kan också ringa till Apotekets kundtjänst på telefon 0771-450 450. Be att få en personlig kod som som de skickar hem till dig. Koden använder du sedan när du beställer din medicin.

Låna hem böcker

För att låna böcker och få dem levererade hem ringer du till ditt bibliotek och bestämmer samtidigt hur leveransen ska ske.

Idre Bibliotek
Särna Bibliotek
Älvdalens Bibliotek

Om biblioteket skulle vara stängt går det också jättebra att ringa till kontaktcenter och beställa leverans av lånade böcker.

Senast uppdaterad: 28 maj 2020