Undvik besök men hör av dig ändå

Besökare och anhöriga som inte känner sig helt friska ska inte besöka de som bor på våra särskilda boenden. Vi tillåter aldrig besök om man har luftvägsinfektion. Däremot kan du alltid ringa till den du hade tänkt hälsa på.

Förkyld kvinna med näsduk

Många av de personer som bor på våra särskilda boenden är sköra och löper stor risk att drabbas av en infektion och bli allvarligt sjuka. För att värna om de äldre ska besök till våra särskilda boenden såsom äldreboenden, gruppboenden och trygghetsboenden därför undvikas.

Stänger tillfälligt mötesplatserna

För att minimera risken för att äldre blir smittade stänger vi våra mötesplatser för äldre. Från och med torsdag 12 mars håller Träffpunkten på Tallbacken i Älvdalen, Rockstugan i Särna och Solängsgården i Idre stängt tills vidare.

De flesta som kommer till mötesplatserna är äldre och kommer för att umgås, prata, fika eller vara med på andra gemensamma aktiviteter. Vi hoppas på förståelse och ser fram emot att ses när risken för smittspridning är över.

Stanna hemma om du är sjuk!

Det är viktigt att var och en med symptom, även milda, begränsar sociala kontakter där smitta riskerar att överföras. Det gäller både i arbetslivet och i privatlivet och kan bidra till att minska spridningens omfattning.

Tvål eller handsprit är effektivt mot viruset!

Handtvätt med tvål och vatten eller användning av handsprit är effektivt mot viruset. Ytor kan rengöras med desinfektionsmedel. Det gör att viruset inte längre kan göra en person sjuk.

Läs mer på Region Dalarnas webbplats Länk till annan webbplats.

Hit ska du hänvisa oroliga invånare och kollegor

Senast uppdaterad: 23 mars 2020