Strandskolans femteklassare vidare till semifinal i Vi i femman

Aeon Axelsson och Kim Hampus grejade segern i kvartsfinalen som nu tar klass 5 på Strandskolan i Idre vidare till semifinal.

Glada barn kvartsfinalseger Vi i femman

Klass 5 på Strandskolan i Idre vidare till semifinal i Vi i femman Foto: Tobias Gruhs/SR

Med siffrorna 35-19 vann Strandskolan över Ullvi skola från Leksand. På torsdag den 30 januari väntar semifinal där de möter Söderbaumska skolan Pentagonen från Falun. Tävlingen sänds från Älvdalens hotell. På Sveriges Radio Dalarna kan du följa tävlingen med start klockan 17.00.

Om de vinner sin semifinal möter de vinnaren i gårdagens semifinal som blev Siljansnäs skola. Dalafinalen sänds tisdagen den 4 februari, från radiohuset i Falun. Runt om i landet tävlar samtidigt sammanlagt 25 klasser om tre platser i Vi i femmans stora Riksfinal som sänds både i SVT och SR torsdagen den 27 februari.

Tävlingen Vi i femman startade i Sveriges Radio redan 1963. Varje år deltar tusentals klasser från hela landet i uttagningstävlingen där sedan 200 klasser tar sig vidare till radiotävlingarna i Sveriges Radio P4. Alla elever i årskurs 5 i Sverige har möjlighet att vara med i tävlingen.

Senast uppdaterad: 29 januari 2020