H.K.H. Prinsessan Sofia inviger nya Älvdalsskolan

Den 29 november invigs Älvdalens nya skola. Byggnationen har skett i flera etapper och pågått sedan 2016. Nu är hela skolan färdig med plats för elever från förskoleklass till årskurs 9.

Prinsessan Sofia vid Hykjeberget i Älvdalen

Det är en historisk händelse för älvdalingarna och det är med stor glädje Älvdalens kommun välkomnar H.K.H. Prinsessan Sofia att inviga skolan.

Prinsessan Sofia är uppvuxen i Älvdalen och gick nio år i den gamla skolan som revs för att göra plats för framtidens skola. En ny skola signalerar definitivt framtidstro och kommunen visar att man satsar på barn och ungdomar.

Vid invigningsceremonin medverkar även Landshövding Ylva Thörn och Kommunalråd Kjell Tenn.

Ceremonin börjar klockan 14.00 och efterföljs av Öppet hus med bland annat visning av lokalerna, musikunderhållning av Älvdalens musikskola och servering. Skolan och biblioteket håller öppet till kl. 18.00.

Fakta om nya Älvdalsskolan

Den nya skolan är placerad i en kulturhistoriskt värdefull miljö mitt emellan tingshus och kyrka och har arkitektoniskt anpassats till platsen. Fasaden är av trä, med inspiration från bland annat det över 700 år gamla kyrkhärbret. Invändigt kännetecknas skolan av ljus och rymd, med stora fönster och god ljudmiljö. Inredningen inspireras av lokala material från hantverkstraditioner såsom vävning och flätning.

Senast uppdaterad: 13 november 2019