Ny ordförande i ungdomsrådet

Tilda Nyström är sedan februari 2019 ny ordförande i kommunens samverkansråd för ungdomar. Nu vill hon arbeta för att andra unga ska få känna sig hörda och kunna påverka.

Tilda Nyström är ny ordförande i kommunens samverkansråd för ungdomar.

Tilda Nyström är ny ordförande i kommunens samverkansråd för ungdomar.

Tildas engagemang vaknade i årskurs 7, när hon var med i elevrådet på Älvdalsskolan och fick följa med ett av ungdomsrådets möten. Det var en upplevelse som satte spår.

Det kändes coolt att få göra skillnad och vi fick klarhet i många frågor som vi undrat över eftersom vi kunde fråga dem som vet.

I dag, några år senare, är hon alltså ordförande. Det är Tilda som håller i mötena och ser till att alla som vill kommer till tals.

På rådets möten diskuteras stort och smått. Till exempel har de pratat om mopedparkeringar, fritidsgårdarnas lokaler, barnkonventionen och hur man kan motverka mobbning och trakasserier. Medverkar gör representanter från elevråd, fritidsgårdar, kommunens politiker och anställda, samt Älvdalens utbildningscentrum.

Tilda har en vision.

Jag brinner för att Älvdalens kommun ska vara en plats där unga allra helst vill bo, där man trivs och dit man vill komma tillbaka till senare i livet. En del lockas kanske bara av storstäder, men alla ska ändå ha haft en bra uppväxt här med många varma minnen.

För att kunna påverka behöver unga få sin röst hörd. Tilda uppmanar andra unga att inte vara rädda för att engagera sig och för att prata.

Arbetet i rådet har ökat sammanhållningen bland oss ungdomar. Man får inte alltid som man vill, men det känns bra att de vuxna vet vad vi tycker.

Vill man vara med i rådet ska man inte tveka att höra av sig. Men man kan också påverka genom att skicka med sina synpunkter med sin representant i ungdomsrådet eller höra av sig till Tilda.

Vi hälsar Tilda välkommen och önskar henne lycka till med sitt uppdrag.

Senast uppdaterad: 28 oktober 2019