Kristian blir ny ekonomichef

Den 11 december börjar Kristian Koivumäki som kommunens nya ekonomichef. Kristian har sedan tidigare anknytning till Älvdalen eftersom hans sambos föräldrar kommer härifrån.

Kristian Koivumäki som kommunens nya ekonomichef

Kristian Koivumäki blir kommunens nya ekonomichef.

Idag arbetar Kristian som controllingansvarig på Leksands kommun. Där har han varit i tre år. Under den tiden har han arbetat med ekonomi och finansiella frågor inom princip allt i kommunen, till exempel inom skolan, vården, samhällsutvecklingen och de olika stödfunktionerna. Tidigare anställningar har bland annat varit ett år på Stockholms stad och diverse ekonomiroller inom privat sektor.

Kommunen har gjort ytterligare en bra rekrytering. Kristian är noggrann och tydlig och kommer att passa väl in i vårt gäng och bidra med fortsatt utveckling av vår verksamhet, säger kommundirektör Stefan Linde.

Sedan tre år bor Kristian och hans familj i Mora. De är en aktiv familj men just nu är det nästan bara barnens fritidsintressen som hinns med, eftersom de spelar både hockey och innebandy och även går på ridning och gymnastik.

Själv är jag mest hockeyintresserad och har själv spelat fram till jag var 28 år, men idag tittar jag bara på, säger Kristian.

Varmt välkommen säger vi till Kristian.

Senast uppdaterad: 17 oktober 2019