Dalapop i Älvdalens kommun

Älvdalens kommun är sedan oktober 2019 en medlem i Dalapop. Dalapop finns i 13 av länets 15 kommuner. Dalapops uppdrag går ut på att hjälpa musiker i sitt musikarbete genom olika sorters stöd. Du kan tänka på Dalapop som en elitsatsning för dig som musiker. Exempel på stöd är inspelning, låtskrivarläger, föreläsningar, samproduktioner och juridisk rådgivning.

Sanna Sjödén uppträder på en av Dalapops aktiviteter.

Sanna Sjödén uppträder på en av Dalapops aktiviteter.

För dig som musiker är det kostnadsfritt att ta del av Dalapops utbud av tjänster och stöd. Detta är möjligt för att kommunen är med och bidrar ekonomiskt till Dalapops verksamhet.

Sanna Sjödén säger såhär om kommunens medlemskap i Dalapop:
- Kan börja med att säga att jag är så glad över att min hemkommun ansluter sig till Dalapop. Dom är superbra, jag är så himla glad och tacksam för all hjälp jag har fått. Utan Dalapop hade jag högst troligt fortfarande inte haft någon som helst koll på musikbranschen, jag hade förmodligen varken kunnat spela in eller släppa någon av låtarna som jag skrivit och jag hade aldrig kommit ut och spelat så mycket som jag har fått göra den här våren och sommaren.

Dalapops låtarskrivarläger är mötesplatsen för dig som vill utveckla din kreativitet och din musik. Tillsammans med andra låtskrivare och mycket erfarna handledare får du som deltagare möjlighet att ta nästa steg i ditt låtskrivande. I Orsa är Dalapop medarrangörer till en låtskrivarworkshop den 18-20 oktober. Är du intresserad - mejla direkt till hej@dalapop.se. Först till kvarn!

Inspelningstjänsten som Dalapop erbjuder samverkar med den ideella föreningen Teknikeralliansen som driver inspelningsstudion på Wallingatan 20 i Borlänge. Studion är av hög klass och är främst till för inspelning av professionella produktioner. Då och då arrangerar Dalapop demoveckor där du helt kostnadsfritt får spela in din musik i en riktig studio med producent och tekniker från Teknikeralliansen. Varje akt får en dag på sig att spela in en egenskriven låt och följa hela processen från idé till färdig produktion. Håll koll på Dalapops hemsida Länk till annan webbplats. för att få reda på när anmälningen till nästa Demovecka öppnar!

Senast uppdaterad: 11 oktober 2019