18 upplagan av Musik- och motorfestivalen är här

Torsdag 8 augusti inviger arrangörerna Musik- och motorfestivalen för 18:e gången. Under Musik- och motorfestivalen finns det något att göra, se och lyssna på för alla.

Många är ute och tittar på fina bilar som cruisar vid rondellen i Älvdalen under Musik och motorfestivalen

Musik- och motorfestivalen lockar upp till 25 000 besökare till centrala Älvdalen helgen vecka 32 mellan 8 och 11 augusti.

Bilköer med feststämning

Förutom massor av musik, skratt och motormuller kan det stundtals bli långa bilköer och begränsad framkomlighet i de centrala delarna av Älvdalen på riksväg 70. Men det är just det som är en stor del av festivalen, att träffa människor från när och fjärran och att titta på 1000-tals unika bilar, mopeder och andra fordon.

Blås grönt och vinn fina priser

Alla unga som väljer att avstå från alkohol under festivalhelgen har chans att vinna mycket fina priser. För att delta i Blås Grönt måste du ha fyllt 13 år men får inte fyllt 21 år. Du ska också blåsa grönt i en alkoholmätare två gånger under fredag kväll och två gånger under lördag kväll. Prisutdelning för blås grönt är på söndag 11 augusti klockan 11.00 vid Baured.

Blås grönt vid Baured under dessa tider:

  • fredag klockan 18.00-20.00 och klockan 24.00-01.00
  • lördag klockan 18.00-20.00 och klockan 24.00-01.00
  • söndag klockan 11.00 om du får ta emot ett pris

Kommunhusets öppettider och parkering

Kommunhuset och kontaktcenter har öppet som vanligt under veckan. Däremot är parkeringsplatsen på Per Mats torg och parkeringen bakom Tingshuset avstängd för all ordinarie parkering. Det till förmån för tivolit och alla festivalbesökare som lånar platsen tillfälligt. Vi hänvisar istället till andra parkeringsplatser.

Vi hälsar alla besökare varmt välkomna till Älvdalen.

Senast uppdaterad: 7 augusti 2019