Vi söker brandmän i Älvdalen

Är du kvinna eller man och vill göra en livsviktig insats för samhället? Vi ger dig utbildning, utrustning och gemenskap. Hjälp oss hjälpa andra - sök till stationen i Älvdalen!

Brandmän framför en brandbil

Brandmän i Älvdalen vill ha fler kollegor

Vi har stort behov av fler brandmän till stationen i Älvdalen.

Vi söker dig, kvinna eller man, som vill göra en livsviktig insats för samhället! Utbildning, utrustning och kunskap ger vi dig, du blir dessutom del av en fantastisk gemenskap!

Vi ser också över nya möjligheter kring schemaläggning, vilket innebär att du kanske inte kan ha en hel vecka beredskap utan istället dagtid eller kvällar och helger?

Gå in och lämna din intresseanmälan Länk till annan webbplats. så snart som möjligt så hör vi av oss till dig.

Har du frågor om yrket som brandman och hur det är att ha beredskap? Nedan finns e-postadress till tre brandmän som jobbar i Älvdalen, de kan berätta mer om det och förhoppningsvis göra att ditt intresse blir ännu större!

Brandman Theréce Johansson

Brandman Mariell Herrdin

Styrkeledare Calle Jakobsson

Du kan också ringa direkt till vår distriktschef Svante Månsson på telefon 010-203 17 57, e-post går också bra.

Klicka på länken ovan eller gå vidare till intressanmälan nu Länk till annan webbplats..

Några frågor och svar:

Hur fungerar det att vara deltidsbrandman, måste jag befinna mig på brandstationen?
-Normalt har man beredskap var fjärde vecka. Det innebär att man bor hemma och arbetar på sin vanlig arbetsplats, men har en personsökare med sig som piper vid larm. Då är det dags att skyndsamt bege sig till brandstationen.

Hur ofta måste jag lämna mitt ordinarie arbete?
-Statistiskt sett är det väldigt få tillfällen när larmen inträffar på sådana tidpunkter att du måste lämna ditt vanliga jobb, maximalt en gång per beredskapsvecka i snitt.

Måste jag kunna ha beredskap en hel vecka?

-Vi försöker hitta nya och flexibla lösningar där man exempelvis delar på en tjänst. En person har nattetid och någon annan dagtid. Alla lösningar är välkomna.

Jag bor längre bort än fem minuter, är det ingen idé att söka till brandkåren?
-Jo, vi ser även över möjligheten att införa så att en brandman kan ha eget utryckningsfordon med sig under beredskapen. Då rycker man ut direkt till olycksplatsen från den plats man befinner sig på när larmet går.

Senast uppdaterad: 11 juli 2019