En testversionen av kommunernas nya webbplatser

Välkommen till testversionen av Älvdalens kommuns nya webbplats. En testversion innebär att allt inte är riktigt färdigt än. Via denna testversion har du chansen att vara med och påverka utformningen av kommunernas nya webbar samt möjligheten att följa utvecklingsarbetet under hösten.

Mora, Orsa, Älvdalen och Vansbro bygger i ett gemensamt projekt fyra nya webbplatser, en för varje kommun. Testversionen, eller betawebben som den också kallas, fylls på med innehåll och funktionalitet allt eftersom.

– Vi vill understryka att det inte är den slutgiltiga och färdiga webbplatsen, det går fortfarande att justera och ändra mycket. Och vi hoppas att många vill följa arbetet samt tar chansen att tycka till och ge konstruktiv kritik nu när vi släpper webben i ett så tidigt utvecklingsskede, säger Frida Hvit som är de fyra kommunernas samordnare i projektet.

Nya funktioner och nytt innehåll

Älvdalens kommuns nya webbplats kommer att få ett nytt utseende, ny informationsstruktur, nya funktioner och ett helt nytt innehåll. Bland annat skrivs nya och enkla texter som är anpassade efter mottagaren.

– När våra nuvarande webbplatser byggdes för cirka tio år sedan så utformades webbplatser ofta utifrån hur kommunernas organisation såg ut. Nu kommer användarens behov att vara i fokus. Prioriteten är att ge god service och bygga mer tillgängliga webbplatser som självklart är mobilanpassade, säger Frida Hvit.

Då lanseras de nya webbplatserna

– Men mycket kan såklart hända när det gäller projekt av den här storleken. Vi kommer till exempel inte ha all funktionalitet som vi önskar klar vid lanseringen, det gäller framförallt utbudet av e-tjänster. Utvecklingsarbetet fortsätter efter lansering och våra kommuner kommer att erbjuda fler e-tjänster på sikt, det är ett viktigt steg i ledet att bli mer digitala, säger Frida Hvit.

Hitta till dagens kommunwebbar

Fram till lanseringen är det fortfarande www.alvdalen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som gäller när du söker information om kommunen.

Senast uppdaterad: 31 januari 2019