Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Om oss

Om oss

Rots skola med tillhörande fritidshem ligger tre kilometer norr om Älvdalen, i naturskön omgivning. Skolan har skogen in på knutarna och nära till naturen. Här går runt 160 barn, från förskoleklass till årskurs sex.

Våra elever går efter klass 6 vidare till högstadiet på Älvdalsskolan. Vissa lektioner för de äldsta eleverna på vår skola hålls redan under mellanstadiet på Älvdalsskolan.

Så här jobbar vi

Vi på Rots skola följer läroplanen och har även egna mål som vi strävar mot. Varje klass har en mentor/klassföreståndare som har extra ansvar för eleverna i respektive klass, men en av våra styrkor är just att vi är flera lärare som arbetar tillsammans för och med eleverna.

Våra elever ska bli bemötta och bekräftade utifrån sina förutsättningar. De ska känna lust och motivation inför sitt skolarbete.

Vi vill att eleverna ska gå vidare från Rots skola med ljusa minnen och väl förberedda för högstadiet.

Personal på Rots skola

Rektor och skolledning
Personal
Skyddsombud

Skolan och vår omgivning

Rots skola byggdes 1948 och har sedan dess renoverats i omgångar. Skolan har skogen in på knutarna och nära till naturen. Österdalälven flyter förbi strax utanför skolgårdsområdet.

Skolgården, som är stor och öppen, upptas av grönytor med plats för lek, bollspel och andra aktiviteter. Här finns basketplan, gunor och klätterställning. I anslutning till skolgården finns det populära skogsområdet där också många rastaktiviteter bedrivs, till exempel kojbyggen. Där finns även en cykelbana som eleverna själva bygger och underhåller. Dessutom har vi egna fotbollsplaner som på vintrarna blir till skridskobana.

Tillgänglighet

Rots skola är anpassad för funktionshindrade. Här finns till exempel hiss till alla våningsplan, trappklättrare, handikapptoalett och asfalterade gångvägar. Skolan är en skola för alla elever.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197