Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Om oss

Om oss

Förskolan består av ett nedre och ett övre plan. På det övre planet finns de äldre barnen (12 barn) och på nedre plan finns 1-4-åringarna (18 barn).

Vi ser oss som en enda stor enhet med tät kontakt mellan pedagoger och barn. Åldersgrupperna är indelade i spannen 1-2 år, 2-4 år och 4-6 år.

Så här jobbar vi

Vi har valt att arbeta tematiskt. Med ett sådant temainriktat arbetssätt fångar vi upp många olika mål från läroplanen i kapitlet om utveckling och lärande. Det är till exempel språk, matematik, tilltro till sin egen förmåga, naturvetenskap och teknik. Allt sker under lustfyllda former.

Ett tema kan vara "jag själv" och "vatten". Vi utgår ifrån att temat inte är slut förrän barnen signalerar att "nu vill jag göra något annat", eller att vi pedagoger känner att "nu är det dags att kliva ur detta tema".

Gula Villans förskola är sedan 2017 en certifierad Grön flagg-förskola. Att få hissa den gröna flaggan är ett bevis på att förskolans arbete för hållbar utveckling blir en självklar del av det dagliga arbetet. Vi arbetar just nu med tre teman; närmiljö, matsvinnet och återvinning.

Arbetet med matsvinnet har på förskolan varit framgångsrikt. Barnen är mycket medvetna om vad det innebär med matsvinn. De tar mat själva och nästan ingen mat slängs på Gula Villan.

Personal på Gula villan

På vår förskola jobbar förskolelärare och barnskötare.

Kontaktuppgifter till oss som jobbar på Gula villan

Förskolan och vår omgivning

Gula villans förskola ligger centralt på Hotellgatan i Älvdalen. Vi lägger stor vikt vid vår inomhus- och utemiljö för att skapa struktur och tydlighet, vilket är bra för alla barn och pedagoger.

Miljön utomhus fick år 2015 en uppfräschning när vi planterade äppelträd och bärbuskar. Vi arbetar medvetet med att kunna erbjuda varje barn stimulans utifrån deras intressen. Det gäller även inomhus där vi ständigt jobbar med strukturen.

Vi gör utflykter och upptäcktsfärder varje vecka. Vi har nära till den vackra älven och skogen med alla möjligheter till att vara kreativ. Vi har även gångavstånd till butiker, bibliotek, simhall och sporthall.

Tillgänglighet

Mer information kommer.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197