Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Traditionsenlig Nobelfest på kommunens äldreboenden

Ros-Marie Håmås tackar Roger Martinsson, Ronny Säfström och Nelly Persson för fantastisk mat
Ros-Marie Håmås tackar Roger Martinsson, Ronny Säfström och Nelly Persson för fantastisk mat
Förrätt bestående av smördegsinbakad lax med bladspenat
Förrätt bestående av smördegsinbakad lax med bladspenat

För femte året i rad anordnades Nobelfest på kommunens äldreboenden. Alla kommunens pensionärer var inbjudna till festligheterna. Traditionen med Nobelmiddag hölls i år den 10 december på Tallbackens-, Särnas-, och Idres äldreboenden.

Gästerna serverades en trerättersmiddag till tonerna av dragspel, gitarr och välbekanta sånger. I år utan kostnad för pensionärerna.

På Särnas äldreboende serverades toast Skagen till förrätt, grillad fläskfilé med potatisgratäng och ädelostsås till varmrätt och pepparkaksrulltårta till efterrätt.

På Idre äldreboende serverades en toast med gubbröra till förrätt, fläskfilé och potatisgratäng till varmrätt och pepparkaksrullar med lingon och grädde till efterrätt.

- Förutom personal och boende är det många ideella krafter som vill hjälpa till med servering, matlagning och underhållning, vilket vi är mycket tacksamma för, säger Ros-Marie Håmås, äldrepedagog på Tallbackens äldreboende, och en av de driftiga festarrangörerna.

På sedvanligt vis delades också ett antal Nobelpris ut på Tallbackens äldreboende i Älvdalen. Årets tema var litteratur. Personal och pensionärer har fått lämnat in och röstat fram namnförslag på äldreboendet avdelningar. Den som lämnat bästa förslag tilldelades Nobelpriset för sin prestation.

Priset för bästa namn på avdelning ett tilldelades Inga Wallin för sitt namnförslag Eken.
Priset för bästa namn på avdelning två tilldelades Elin Berg för sitt namnförslag Silverpilen.
Priset för bästa namn på avdelning tre tilldelades Stig Danielsson för sitt namnförslag Talltoppen.
Priset för bästa namn på kortidsboendet tilldelades Gunvor Larsson för sitt namnförslag Skogslinden.
Priset för bästa namn på avdelning fem tilldelades Elis Larsson för sitt namnförslag Fjällbjörken.

 

I och med de nya namnen Eken, Silverpilen, Talltoppen, Skogslinden och Fjällbjörken har historia skrivits på Tallbackens äldreboende.

Kvällen huvudpersoner var kungligheterna revydrottningen Carina Forslund och revykungen Torbjörn Fäldt. De gjorde en stilfull entré. På ett mycket humoristiskt vis och med väl inövade dialoger fick de hela salen att brista ut i skratt.

På Tallbackens äldreboende bestod menyn av smördegsinbakad lax med bladspenat till förrätt, wallenbergare med potatispuré och svampsås till varmrätt och saffranspannacotta med pepparkakskross till dessert.

I år vill vi särskild tacka Roger Martinsson, Ronny Säfström och Nelly Persson som med stort engagemang fixat och lagat maten. Vi vill också tacka Älvdalslax, ICA och Hotell Älvdalen som sponsrat med lax och de fina råvarorna.

- Det känns betydelsefullt att kunna hjälpa till. Speciellt när jag kan se hur uppskattat det är. Jag hoppas att fler blir inspirerade, säger Roger Martinsson som är en av många som bidrar med arbetskraft och gåvor för att ge lite extra guldkant på festligheterna.

KGB- Kritz, Göran och Bo stod för musikunderhållningen under kvällen.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197