Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Välbesökt dialogmöte


Brottsförebyggande rådet i Älvdalens kommun (Brå) i samarbete med Polisen, Mora Trafikskola, River Valley Racing och Älvdalens snöskoterklubb stod som värdar för ett dialogmöte på Brittgården i Älvdalen. Till mötet hade man bjudit in ungdomar som kör eller kommer att köra A-traktor och snöskoter samt ungdomar som tagit eller snart kommer att ta B-körkort, deras föräldrar och andra intresserade.

Många ungdomar kom till träffen, så även en hel del föräldrar och fritidspersonal vilket gladde arrangörerna.

Dialogmötet arrangerades som en fortsättning på kommunpolisens och kommunens gemensamma arbete med det nyligen underskrivna medborgarlöftet.

Kommunpolis Lena Eriksson-Ronnerstedt och kommunstyrelsens ordförande Peter Egardt inledde kvällen med att ge en bakgrund till träffen och en presentation av medborgarlöftet.

Med hjälp av sammanställningen inför medborgarlöftet har tre problembilder valts ut som man nu ska jobba med. Dessa är trafik, frånvaro av polis samt ”busliv”/körning med olika fordon.

Anders Bälter, trafikansvarig polis i Mora, informerade sedan om trafiksäkerhet och lagstiftning med fokus på A-traktorer. Mora Trafikskola och Älvdalens snöskoterklubb informerade om sin verksamhet med utbildningar för motorintresserade ungdomar.

Efter en fruktpaus tog Calle Jacobsson, styrkeledare på Räddningstjänsten i Älvdalen, vid. Han berättade om sitt arbete och uppmanade ungdomar till att tänka efter före. En tankeväckande film visades, producerad av ”Don´t drink and drive”, som är nationell satsning av Vägverket för att påverka ungdomar att inte köra alkohol- eller drogpåverkade.

Som avslutning berättade Maria Thorstensson, Kultur- och fritidschef, Tomas Nord, demokratisamordnare och Mikael Persson, ordförande i föreningen River Valley Racing om de satsningar som görs och som planeras för motorburen ungdom i Älvdalen.  Man inbjöd till dialog och frågor och uppmanade slutligen mötesdeltagarna att gärna höra av sig även i efterhand med idéer och synpunkter hur vi tillsammans kan jobba för en ökad trygghet och trivsel i vår kommun.

Fakta medborgarlöftet

Medborgarlöftet är ett resultat av den enkät som genomfördes i våras och de dialoger som hållits med medborgare och medarbetare inom kommun och polis.

Medborgarlöftet består av aktiviteter som polisen och kommunen lovar att genomföra för att öka tryggheten i kommunen. Aktiviteterna för detta medborgarlöfte påbörjas 1 november och kommer att pågå fram till 31 mars 2017. Därefter ska arbetet utvärderas.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197