Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Traditionell julgransplundring

Dans kring granen tillsammans med tomtarna
Dans kring granen tillsammans med tomtarna

Många älvdalingar, både stora och små, samlades på fredagskvällen på Per Mats torg för den traditionsenliga julgransplundringen. Det är Företagarna i Älvdalen, med Eva Pettersson i spetsen, som för 16 året i ordningen arrangerar julgransplundringen.

I skenet av fullmånen dansades det runt granen, snön knarrade under fötterna i kylan och från högtalarna ljöd vacker julsång och musik från Rune Westlin, Eva Nylander och Mats Olén som höll till i värmen inne i kommunhuset. Här varvades Räven raskar över isen med Hej Tomtegubbar och som avslutning gjorde man en riktigt stor raket som med stor säkerhet åkte ända upp till den leende mångubben.

Brunnsbergstomtarna anlände med häst och släde och därefter följde utdelning av påsar till alla barn. Till sin hjälp att dela ut påsarna hade Eva Pettersson, förutom tomtarna, även frivilliga älvdalsungdomar. ICA Supermarket Olssons och Coop Konsum sponsrade godispåsarna.

Uppskattningsvis deltog ett hundratal barn och vuxna, många av de nyanlända i Älvdalen som var med för första gången förra året, kom tillbaka även i år.

Bild med musikanterna Rune Westlin, Eva Nylander och Mats Olén

 Musikanterna Rune Westlin, Eva Nylander och Mats Olén

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197