Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

"Sista dagen med gänget"- åtminstone i sessionssalen. Budgetberedning 20090311
"Sista dagen med gänget" - åtminstone i sessionssalen. Budgetberedning 20090311
Sessionssalen före ombyggnade. Passa på att titta!
Sessionssalen före ombyggnade. Passa på att titta!
Aldrig har det varit så lätt att gå in i sessionssalen!
Aldrig har det varit så lätt att gå in i sessionssalen!

Sessionssalen byggs om till kontor!

Sessionssalen i kommunalhuset byggs om till kontor

Onsdag 11/3 2009, "Sista dagen med gänget" skulle man kunna säga. Åtminstone i sessionssalen i Älvdalens kommunalhus. Budgetberedning pågår. I morgon, torsdag 12/3, börjar ombyggnaden. Sessionssalen byggs om till kontor. Bilderna till höger visar "hur det såg ut en gång i tiden".

Se artikel i Dalademokraten torsdag 12/3, klicka här!

Ytterligare ett steg tas nu i ”Handlingsplan för att minska kommunens lokalytor”. Sessionssalen, den sal som i huvudsak används till fullmäktigesammanträden sex – sju gånger per år samt till ett fåtal andra möten, byggs om till kontor.  

Tisdag 17 mars 2009. Hål i väggen upptaget för byggets skull. Nu kan man ta sig direkt ifrån gatan och in i den numera gamla sessionssalen.

Se ritningar. Så här kommer det att bli:

Sessionssalen nedre plan

Sessionssalen övre plan

 

När ombyggnaden är klar flyttar personalen och verksamheten vid Näringslivskontoret och Fastighetskontoret till kommunalhuset. Dessa båda kontor håller idag till i det gamla apotekshuset mitt emot Sockenplan. Apotekshuset kommer efter utrymning att avyttras.  

Ombyggnaden startar torsdag 12/3 och beräknas pågå fram till sista september. Detta betyder att det fr.o.m. nu ej går att boka Sessionssalen eller konferensrum Loftet i kommunalhuset för möten. Ersättningslokaler kommer att finnas i viss mån. Bl. a. kommer Chatarinasalen vid Tallbacken att möbleras för att kunna användas vid sammanträden.  

Föreningar som i nuläget behöver hyra lokal för kvällsmöten hänvisas i första hand till privata lokaler såsom Hotell Älvdalen, Biografen, eller någon av alla de bystugor som finns runt om Älvdalen. Därmed har kommunens fastighetskostym blivit något mindre, och man har nått ett bättre lokalutnyttjande.

Bilderna visar hur sessionsssalen ser ut idag, före ombyggnaden.  Ombyggnaden kommer att kosta c:a 5 miljoner kronor. Kommunahuset har då fått ytterligare 12 kontor + ett öppet kontorslandskap med plats för ytterligare 8 kontorsplatser.

Ett nyss avslutat steg i handlingsplanen är att modulerna för barnomsorg vid Rots skola har tagits bort och verksamheten flyttats till kommunens lokaler vid Porfyrgården.

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197