Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Prinsparet i Älvdalen


Det var med stor glädje Peter Egardt, kommunalråd i Älvdalen, hälsade Prinsparet välkomna till Älvdalens Kommun igår, tisdag 6 oktober.

Dagens första programpunkt var ett besök på cellulosaföretaget iCell i Älvdalen. Många älvdalingar hade kommit för att få möta sin egen Prinsessa och hennes Prins. Älvdalens musikskola värmde upp publiken i väntan på paret och Siljans Chark bjöd dagen till ära på prinskorv.

Prinsessan Sofia höll ett fint tal där hon framförde fördelarna med att vara uppväxt i Älvdalen och hon lovade att göra sin hemläxa och lära sig älvdalska.

Efter företagsbesöket åkte sällskapet vidare till Älvdalens nya porfyrverk i Västäng. Där väntade en guidning i det anrika porfyrverket och därefter intogs lunch i Kvarnen, som är en del av bruksområdet.

Eftermiddagen ägnades åt besök i kommunens norra del där representanter från Idre sameby tog emot vid Grövelsjöns Fjällstation. Tillsammans vandrade man till sommarvistet i Idre Sameby och fick samtidigt information om den samiska kulturen och rennäringen.

Efter att ha fått smaka på samiska specialiteter och även fått känna på säsongens första snöflingor på fjället var det två dagar långa dalabesöket slut och det var dags för Prinsen och Prinsessan att återvända till huvudstaden.

Tack för en mycket trevlig dag och välkomna åter önskar vi i Älvdalens kommun.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197