Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Landshövdingen överlämnade dalfolkets bröllopsgåva till prinsparet


I fredags fick Älvdalen åter besök av Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia då Länsstyrelsen Dalarna med Landshövding Ylva Thörn i spetsen överlämnade parets bröllopsgåva från dalfolket. Överlämnandet av gåvan, en bänk i vacker älvdalskvartsit, skedde under de bästa tänkbara väderförhållanden på toppen av det majestätiska Hykjeberget, med milsvid utsikt över skogar, sjöar och berg.

Prinsen och prinsessan uttryckte i sitt tal tacksamhet över gåvan och betonade sitt intresse för naturen och sin kärlek till Älvdalen.

Samtidigt invigdes utökningen av Hykjebergs naturreservat av Landshövding Ylva Thörn. Björn Forsberg, Naturvårdsdirektör, berättade därefter på ett engagerande sätt om reservatet, dess djur och växtliv, och om Carl von Linnés erfarenheter vid besöket på och nedanför Hykjeberg år 1734. Kommunstyrelsens ordförande i Älvdalen, Peter Egardt, höll ett värmande tal till Prinsparet och till besökarna som denna soliga dag vandrat upp till det närmare 600 m höga berget. Älvdalens Spelmanslag och Melker Brodin inramade hela arrangemanget med låtar på fiol, spilopipa, kohorn och näverlur.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197