Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Kram- och blomkalas


Rena rama durstämningen var det då Jerker Abrahamsson tog över ordförandeklubban efter Susann Persson i Älvdalens spelmanslag. Foto: BJÖRN REHNSTRÖM

 

Kram- och blomkalas för spelmanslag i dur

Det blev ett riktigt kram- och blomkalas då Älvdalens spelmanslag bytte ordförande vid sitt årsmöte på måndagen.

Jerker Abrahamsson tog över ordförandeklubban efter Susann Persson. Och det spelmanslag som Jerker nu tar över rodret för är ett spelmanslag som har haft en riktig nytändning den senaste tiden.

Medlemsantalet ökar, antalet nybörjare och avrostare som slussas in via Björn Gyris och Bengt Welin och deras kurser ger en stadig tillströmning av nya spelmän. Flera nya spelmän har tillkommit i laget på andra sätt och laget befinner sig i en riktig dur-stämning. Många spelningar vid olika arrangemang och höjdpunkten med höstens resa till Irland, då spelmanslaget både slöt fred med Irland 1000 år efter det blodiga slaget vid Clontarf,  då vikingarna kastades ut ur landet, har också bidragit till en allt bättre sammanhållning och stämning i laget.

De kommande spelningarna är många, med bland annat värdskapet för Lerdalsstämman i Rättvik, spelning i samband med att en viss Sofia Hellqvist gifter sig med prins Carl Philip i sommar som några av höjdpunkterna gör också sitt till för att höja stämningen i laget. Ungdomslaget har en extra rolig spelning på den stora konferensen om älvdalska, som hålls i Köpenhamn i maj.

Vid årsmötet delade kassören Tore Södersten ut blommor till avgående ordföranden Susann Persson samt till spelledarna Verf Lena Egardt, Björn Gyris och Bengt Welin.

Som avslutning på kvällen spelade man några låtar tillsammans efter smörgåstårta och kaffe.

 

Text: BJÖRN REHNSTRÖM, tel 070-688 68 44

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197