Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Första spadtaget för nya återvinningscentralen i Älvdalen


Torsdag 14/3 togs det första spadtaget till det som ska bli den nya återvinningscentralen i Älvdalen. Den nya centralen är belägen i direkt anslutning till den nuvarande gamla "soptippen", som också kommer att ingå i den nya centralen, upp efter Tennvägen i Östäng i Älvdalens kyrkby.

Personal från Nodava kommer att bemanna anläggningen, som ägs av Älvdalen vatten och avfall. Det första spadtaget togs gemensamt av Sabina Hedman och Lena-Stina Björklund från Nodava, Älvdalens kommunalråd Kjell Tenn, Gunnar Hedh från entreprenören Siljan Schakt, samt, den som kanske hade störst betydelse i sammanhanget, Stefan Ellingsson, grävmaskinisten inne i hytten i bakgrunden, se bild.

Anläggningen som beräknas kosta c:a 10 miljoner kronor, och ska stå färdig i slutet av september i år, kommer att utgöra en välkommen ersättning för den omoderna anläggning som ligger där idag, och ska enligt uppgift, trots den stora kostnaden, inte behöva betyda någon avgiftshöjning för Älvdalsborna./Anders Barke, text o bild.

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197