Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Delegation från Älvdalen besöker kommunen Shimla i Indien


Kommunens ingenjör

Stora Torget

Utsiktsvy

Den delegation från Älvdalen som just nu besöker kommunen Shimla i Indien genom det Sida-finansierade projektet KOMMUNALT PARTNERSKAP har nu varit på plats i två dagar. De har träffat både tjänstemän och politiker som beskrivit en rad utmaningar som kommunen Shimla står inför. T ex har kommunen svårt att får fram tillräcklig stor mängd dricksvatten till en rimlig kostnad. Delegationen har besökt Shimlas vattentäkter och blivit förevisade de svårigheter man har. Det handlar om tekniska problem och dyra kostnader för att pumpa vatten.

De har också fått presenterat en rad försök man gör i kommunen att få fler arbetstillfällen genom att satsa på turism. T ex vill man förbättra den hockeyrink som man har i staden för att kunna satsa på skridsko. Man vill också satsa på att bygga ut äventyrsturism men saknar infrastuktur och kunskap om säkerhet, som de själva inser att behövs,t ex när man tar med turistgrupper på forsränning.

Vid besöken har man diskuterat hur vi löser frågor som dessa i Älvdalen. Om tre veckor kommer en delegation från Shimla också att besöka Älvdalen. Där kommer de att få tillfälle att diskutera sina utmaningar med sakkunniga på olika områden.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197