Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens kommun - företagarkommunen!


"Dalarnas länsvinnare i Årets Företagarkommun 2010 är Älvdalens kommun. Kommunen rankas på en andraplats i riket. I alla fyra kategorierna rankas kommunen bland de femtio främsta av landets kommuner. Bäst lyckas man i kategorin kreditvänlighet, där man är femte bäst i riket."

"Årets förtagarkommun bygger på sex variabler. Fyra av dessa är relaterade till företagens omsättning och resultat. De övriga två avser antalet aktiebolag och deras kreditvärdighet."

Ja det, och mycket mer, kan man läsa i den undersökning om kommuners näringsliv som genomfört. Vid en ceremoni på Byggvaruhuset i Älvdalen torsdag 21/10 delades diplom ut till representanter för två de fem företag i Älvdalens kommun som utvecklats bäst och haft störst tillväxt under perioden. På bilden ovan ser du fr v Karin Torneklint, regionchef Företagarna Dalarna, Carina Lind från företaget Globisen AB (även känt som Skistart), Herbert Halvarsson, kommunalråd på ett av sina sista uppdrag, Jan Knuts, Byggvaruhuset, Sarah Marcus-Jansson, näringslivschef, samt Ove Röngård tf ordförande för  i Älvdalens södra kommundel.

De övriga företagen som premierades: Kurvans Tyg i Idre, Särna Bilservice samt ett företag i Idre, som ännu ej meddelats om utmärkelsen.

För att läsa hela undersökningen, klicka här!

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197