Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens Spelmanslag får årets Kulturpris


Årets kulturpristagare är utsedd. Det blir Älvdalens spelmanslag som under en konsert i kyrkan på Midsommardagen kommer att få ta emot utmärkelsen. Kulturpriset består av ett diplom och en prissumma om 10 000 kr.

Älvdalens kommuns kulturpris utdelas årligen som erkänsla, uppmuntran och stöd för förtjänstfull insats inom kulturområdet såsom dans, film, folkbildning, forskning, hembygdsvård och hembygdsutveckling, konst, konsthantverk, kulturminnesvård, litteratur, musik, teater eller annan betydande kulturell verksamhet.

Motivering för årets vinnare lyder: ” Älvdalens spelmanslag förvaltar ett musikaliskt kulturarv och har i många år spridit musikglädje i hembygden och på andra platser. De inspirerar, delar med sig av sin kunskap och välkomnar alla nya spelmän bland annat de ungdomar som växer fram genom Älvdalens musikskola. Spelmansmusiken förs så vidare, både lokalt och vidare ut i världen. Spelmannen, ung som gammal, bär låtarna med sig i livet.”

Konserten i kyrkan den 25 juni kl. 18.00 är ett samarrangemang mellan Älvdalens församling och Älvdalens spelmanslag. Spelmanslaget gästas under midsommarveckan av folkmusiker från Irland som också medverkar vid konserten.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197