Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens kommun deltar i Krisberedskapsveckan

Ficklampa som är bra att ha hemma

Den 28 maj – 3 juni är det dags för Krisberedskapsveckan 2018. Den nationella kampanjveckan för att få hushållen att reflektera över hur man tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation om viktig service i samhället är utslaget på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack. Älvdalens kommun deltar i kampanjen.

- Landets kommuner har en viktig roll i samhällets beredskap inför svåra påfrestningar och intresset hos allmänheten för frågor som handlar om vår säkerhet och beredskap ökar. Förberedda och engagerade invånare stärker både kommunens och vårt lands samlade krisberedskap. Därför deltar vi i Krisberedskapsveckan, säger Mariell Andersson, beredskapssamordnare i Älvdalens kommun.

”Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?” Det är budskapet under årets kampanjvecka och syftar till att väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vi är vana vid.

I Älvdalens kommun kommer Frivilliga resursgruppen (FRG) informera om hur hushållen kan förbereda sig vid en kris. Passa även på att fråga om FRG:s verksamhet!

Frivilliga resursgruppen (FRG) kommer att finnas vid mataffärerna Ica i Älvdalen, Coop i Särna och Idrebua i Idre under följande tider:

  • Onsdag 30 maj mellan klockan 16.00-18.00
  • Lördag 2 juni mellan klockan 12.00-14.00

I samband med Krisberedskapsveckan 2018 skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll. Utskicket görs på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska bli bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig. Informationen kommer också att finnas på MSB:s webbplats dinsäkerhet.se.

Initiativtagare till Krisberedskapsveckan är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). För mer information om Älvdalens kommuns deltagande i Krisberedskapsveckan, kontakta Mariell Andersson via e-post mariell.andersson@alvdalen.se.

Läs mer om Krisberedskapsveckan och broschyren Om krisen eller kriget kommer på MSBs webbplats.

Relaterad information

Energimyndigheten har tagit fram en egen film på Youtube inför krisberedskapsveckan: ”Om det blir el- eller värmeavbrott – vad gör du då?”.

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197