Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Johan Szymanski får pris som Årets Samhällsbyggare


Johan Szymanski, förbundsdirektör och räddningschef för nybildade Brandkåren Norra Dalarna, har av tidningen Fokus utsetts till en av Årets Svenskar. I kategorin Årets Samhällsbyggare blir han prisad för sina insatser vid sommarens stora brand på Älvdalens skjutfält.

På galan Årets Svensk på Cirkus i Stockholm fick han under onsdagskvällen den 30 januari motta utmärkelsen och så här löd motivering:

"När 10 000-tals hektar skog brinner ned, människor tvingas lämna sina hem och brandpersonal arbetar dygnet runt i veckor – då balanserar samhället på gränsen till kaos. Tryggt och trovärdigt ledarskap spelar en avgörande roll i en sådan situation. Sommarens stora skogsbränder lämnade förödelse efter sig, men födde också en känsla av samhörighet och gemenskapsanda. Årets samhällsbyggare blev, i rollen som räddningsledare, en symbol för detta. Han heter Johan Szymanski".

I en intervju i Dalarnas Tidningar säger Szymnaski:

 

– Det är roligt att det blivit så uppmärksammat, speciellt när man jobbar inom offentlig förvaltning. Annars är det oftast idrottsprestationer och annat som uppmärksammas. Sedan tycker jag att det är kul att priset Årets Samhällsbyggare går till någon inom brandkåren. Vi har ett viktigt uppdrag i samhället.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197