Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Dragspelslunden växer fram


Med den vackraste utsikten över Älvdalens blånande berg jobbar just nu ett gäng flitiga byggarbetare på två av fyra planerade hyreshus. Dragspelslunden heter det nya bostadsområdet som, när det är klart, kommer att erbjuda sammanlagt 16 mindre lägenheter. Läget är centralt, men ändå med skogen som närmaste granne.


Efterfrågan på boende i Älvdalen är stort och Norra Dalarnas Fastighets AB, som bygger lägenheterna, anser att det är viktigt att Älvdalen växer. Thomas Kjellson, VD för bolaget, säger: "Det finns ett stort behov av mindre lägenheter i Älvdalen och nu satsar vi på ett boende som passar den lilla familjen, det unga paret eller de som har sålt huset för ett lite mindre och bekvämare boende."


Husen byggs i trä enligt 3-visions revolutionerande byggsystem, med miljötänk och hållbarhet i fokus. Det fina gamla Tingshuset har fungerat som inspiration när man har valt färgerna till hyreshusen och många fönster gör lägenheterna ljusa samtidigt som en öppen planlösning ger rymd.


Lars Olov Pettersson, arbetsledare, berättar att inflyttning till de två första husen blir den 1 augusti i år. Byggandet av de andra två fastigheterna startar redan till sommaren och här kan hyresgästerna flytta in någon gång till vintern.


"Det finns ett stort intresse för lägenheterna", säger Liselott Lövgren på Norra Dalarnas Fastigheter och meddelar att det går bra att höra av sig om man har frågor eller om man vill anmäla intresse för att hyra en av Älvdalens nyaste hyreslägenheter med ett oslagbart läge.

Klicka här för att läsa broschyren om Dragspelslunden.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197