Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens kommun årets klättrare i Svenskt Näringslivs ranking


På bilden Frida Torsein, näringslivssamordnare och Peter Egardt, kommunalråd i Älvdalens kommun samt Teresa Bergkvist, regionchef på Svenskt Näringsliv i Dalarna

26 september 2017

Älvdalens kommun klättar 96 placeringar i Svenskt Näringslivs ranking. Det är mer än någon annan kommun i Sverige. Älvdalens kommun har med andra ord klättrat från plats 203 till årets rekordresultat på plats 108. Det ger också en femteplats bland länets kommuner.

- Vi har genom målmedvetet arbete och ett bra samarbete med näringslivet skapat ett gott näringslivsklimat, säger Frida Torsein och Karin Ardefelt som är näringslivssamordnare i Älvdalens kommun.

Tillsammans med företagarföreningarna har kommunen tagit fram en handlingsplan eller en så kallad prioriteringslista på önskvärda åtgärder vilket hjälper oss att arbeta mer strukturerat och målmedvetet. 

Länk till Näringslivskontorets blogg där du kan läsa mer om hanlingsplanen

En annan framgångsfaktor är de många företagsbesök som genomförs. Det är kommunalrådet Peter Egardt som tillsammans med näringslivssamordnarna som regelbundet besöker företagen runt om i kommunen.

- Genom att besöka företagarna på plats och lyssna på deras synpunkter blir det lättare att även diskutera konkreta åtgärder, säger Peter Egardt.

Passa också på att läsa på mer om företagsklimatet i kommunen. Även i mars i år gjordes en undersökning av Svenskt Näringsliv som visade att kommunens företag ligger bra till gällande nyföretagande och tillväxt i företag.

Länk till Näringslivskontorets blogg där du kan läsa mer om företagsklimatet

Och sist, men absolut inte minst, vill vi rikta ett riktigt stort tack till alla företag i kommunen, som varit med och bidragit till detta fantastiska resultat.

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197