Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

[Puffar]

Älvdalens bibliotek flyttar in i nya, fina lokaler

Barn som gör high five i ett bibliotek

Den 5 februari stänger biblioteket i Älvdalen tillfälligt för att sedan öppna upp i nya fina lokaler tillsammans med Älvdalsskolan.

De nya lokalerna är bättre anpassade efter dagens biblioteksverksamhet och erbjuder öppna ytor, fler studieplatser och mysiga soffgrupper. Det kommer att bli lättare att hitta i biblioteket. Låntagarna kommer dessutom ha möjlighet att själva låna böcker i en separat utlåningsapparat.

Kan jag låna böcker på Älvdalens bibliotek under flytten?

Om du vill låna om böcker kan du göra det själv på bibliotekets webbplats. För att låna om behöver du ditt lånekort och en pinkod. Det kommer inte att gå att göra fjärrlån eller låna om fjärrlån av böcker eftersom systemet är låst från och med nu. Bibliotekets egna böcker går inte att låna från det vi har stängt eftersom de är nerpackade.

Vart kan jag istället låna böcker under flyttiden?

Särna och Idre bibliotek har öppet som vanligt för lån av böcker. Böcker kan även lånas på de andra biblioteken som tillhör Ovansiljans bibliotek. Ovansiljans bibliotek är ett samarbete mellan Mora, Orsa och Älvdalen bibliotek. När du skaffar lånekort på Älvdalens bibliotek får du automatiskt ett kort som gäller på de andra biblioteken i Ovansiljan.

Du kan fortfarande låna e-böcker. Låna e-böcker via Biblioteken i Dalarnas webbsida

Kan jag lämna tillbaks redan lånade böcker?

Ja, det går bra att fortsätta att använda bibliotekets boklåda vid rampen för återlämning av böcker fram till invigningen av det nya biblioteket.

Kontakt

Har du ytterligare frågor kan du ringa 0251 - 313 00 eller skicka e-post till kommun@alvdalen.se.

 

1 februari 2018

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197