Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Energi- och klimatrådgivning


Energimyndigheten ger kommunerna bidrag för att utföra GRATIS energi- och klimatrådgivning för privata hushåll, företag och organisationer. Hos kommunen kan Du få information av vår energi- och klimatrådgivare rörande vanliga uppvärmningsalternativ mm. Välkommen att kontakta vår energi- och klimatrådgivare.

Här på vår hemsida kan Du hitta information och länkar om lite av varje som rör energiförbrukning. Exempelvis hur man kan minska sin förbrukning, vilka vanliga uppvärmningsalternativ som finns, m.m.

Aktuella bidrag och stöd hittar du under "länkar" till energimyndighetens och boverkets hemsida.

Klicka här, så kommer du till en pdf med användbara tips om hur du sparar energi under den kalla energislukande vintern.

Det går att halvera energibehovet i miljonprogramshus
Energismart renovering kan halvera energianvändningen i miljonprogrammets hus och det till rimliga kostnader. Dessutom är det ett bra tillfälle att samtidigt se över inomhusmiljön. Vanligtvis har många energieffektiviseringsåtgärder en positiv inverkan på inomhusmiljön genom att lägenheterna upplevs som varmare, mindre dragiga och tystare. Det visar kampanjen Renovera energismart som Energimyndigheten, Boverket och Naturvårdsverket drargit igång.

Luft-luftvärmepump betalar sig snabbt
90 procent av värmepumpsägare är nöjda med sin investering. Energianvändningen kan minska med en fjärdedel visar en fältstudie av luft-luftvärmepumpar som Energimyndigheten har gjort. Men bullret från pumparna kan upplevas som störande.

Hushållen tycker att energieffektiv belysning är bra
Energimyndighetens attitydundersökning i svenska hushåll visar att det finns stor acceptans för minimikrav på belysning. Energimyndigheten har även gjort test av 40 olika lampmodeller. Resultatet är att lågenergilampor får godkänt, men kan bli bättre. Sidfot energi- och klimatrådgivning

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197