Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Full fart för Larz Kristerz

20090115

Full fart för Larz Kristerz

   Nu har det gått tre veckor sedan Larz Kristerz fantastiska seger i Dansbandskampen. Bandet har inte precis legat på latsidan sedan dess. Sex spelningar, skivinspelning och faktiskt någon ledig dag under jul- och nyårshelgen.  

- Just nu befinner vi oss i Orsa för skivinspelning, säger Trond Korsmoe i Larz Kristerz. En singel och ett album kommer att släppas under första delen av 2009.  

Singeln är förstås Carina, succélåten från dansbandskampens finalomgång. Albumet kommer till stor del att bestå av låtar som framfördes under Dansbandskampen, men en del nytt material kommer också att finnas med. 

Några låtar finns redan inspelade och ligger möjliga för nedladdning på nätet. Bl a gäller det ”Purple Rain”. Den har på kort tid blivit en av de mest köpta låtarna genom nedladdning.  

Det samlingsalbum som givits ut med låtar av alla band i Dansbandskampen är också en försäljningssuccé. På den har Larz Kristerz och Scotts med två låtar vardera medan övriga band representerats med en låt.  

Annars jagar Larz Kristerz en ny turnébuss. I det här sammanhanget är det viktigt att ha ett fordon som fungerar både vad avser egen komfort och utrymmesmässigt för all den utrustning som ett dansband har med sig på sina spelningar. Dessutom måste det förstås vara ett vettigt pris.  

- Vi har hittat en buss som verkar bra. Vi kommer att testa den under den närmaste tiden säger Trond Korsmoe.  

Full fart alltså för succébandet från Älvdalen. Många spelningar över hela landet väntar det närmaste året,bl a en turné tillsammans med Scotts. I Älvdalen kommer vi att få se dem ett antal gånger.  

Dels den stora galan i ishallen slutet av april, där även bl a Robert Gustafsson och Lena Willemark kommer att deltaga, dels Musik & Motorfestivalen i augusti. Någon gång under försommaren blir det också  en ”tackföreställning”, Larz Kristerz sätt att tacka alla fans i Älvdalen med omnejd för allt stöd de fick under Dansbandskampen.

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197