Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Hagström - Musik för miljoner!


Hagströmboken - Musik för miljoner

 Musik för miljoner

Under ett drygt halvsekel försåg företaget Hagström i Älvdalen Sverige och världen med musikinstrument – först dragspel, sedan elgitarrer och förstärkare. AB Albin Hagström expanderade, från att vara ett enmansföretag inhyst i ”Snus-Gustavs butik” i Älvdalen, till att vara en världskoncern med över 400 anställda i flera fabriker, plus närmare 50 butiker i Skandinavien.

Det här är historien om en klassisk svensk entreprenör som började med två tomma händer, men med en enorm driftighet och huvudet fullt av idéer och visioner, och som inte bara byggde och sålde musikinstrument utan även lärde svenska folket att spela på dem. 

Det är också ett stort stycke av 1900-talets nöjes- och kulturhistoria, som skildrar Hagströms relationer med så vitt skilda artister som Carl Jularbo, Frank Zappa, Jimi Hendrix, Sven-Ingvars, Charlie Norman, The Cardigans, Owe Thörnqvist, Elvis Presley och ABBA.

Förhandsboka ditt ex redan idag! Boken "Musik för miljoner" släpptes den 27 oktober 2006! Läs mer!

Boken säljes till förmån för "Kulturföreningen Hagströms Vänner - The Friends of  Hagströms", som på detta sätt kan se till att Hagströmfestivalen lever vidare. Planer finns också att inrätta ett musikstipendium i Hagströms anda. Boken finns till försäljning i de flesta butiker i Älvdalen samt på Porfyr- och Hagströmmuseet i Älvdalen. 

 

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197