Hoppa direkt till huvudmenyn

Hoppa direkt till sidans innehåll

Aktuellt

Spjutmosjön har Dalarnas bästa rastplats

Utmärkelsen skruvas på plats
Skylten skruvas på plats

En rastplats i varje län har utsetts till länets bästa. I Dalarna är det rastplatsen vid Spjutmosjön, 2 mil söder om Älvdalen, som fått utmärkelsen "Länets bästa rastplats 2008". På bilden skruvas skylten med utmärkelsen upp på väggen till servicebyggnaden vid rastplasen av Lennart Kjellin och Bosse Larsson från Motormännens lokalklubb Dalarna, allt under överinseende av Peo Brandt från Älvdalens kommun och Anders Rytter från PEAB.
Några gånger per år gör Motormännen en kontroll av rastplatserna i Sverige. Det man tittar speciellt på är skötseln, men också andra bedömningar görs, t ex hur välkomnande rastplatsen är, läget i förhållande till stora vägen, tillgängligheten etc.

Det är ett välkänt faktum att om rastplatsen är lätt att nå från vägen, ja,  då stannar man till, och kanske passar på att vila en stund, något som är ett viktigt led i "nollvisionen". Vägen, bilen, omgivningen, möjlighet till rast, är alla saker som påverkar hur vi beter oss i trafiken, berättade Lennart Kjellin.
Spjumosjöns rastplats är perfekt i alla avseenden.

Detta är andra gången på kort tid som en rastplats i Älvdalens kommun fått utmärkelsen. 2006 utsägs nämligen rastplatsen vid Lomkällan i Särna till länets bästa. Och den är lika bra fortfarande. 

 
Anders Barke
anders.barke@alvdalen.se
0251-314 56

Kontakta oss

 

Älvdalens kommun

 

   

E-post: kommun@alvdalen.se                       

Tel: 0251-313 00                                             Fax: 0251-312 09
  Postadress:
Box 100, 796 22 Älvdalen
Besöksadress:
Permatsvägen 1, 796 31 Älvdalen
Org.nr:
212000-2197